06 יולי 2010

הפקת קיץ - חלק ב': כל העולם מחכה לשעות אחה"צ...


...והכל נעשה בכדי לרענן את החום הרובץ, כדי להאיר את העינים בשניה הראשונה ואח"כ את הגוף ולבסוף את הנשמה, חמצן רווי או כפי שאני תמיד אומרת ...שירה בציבור.   על שולחן האירוח שבמרפסת מרחפת מפת כותנה לבנה עם הדפסים ירוקים של תרמילי אפונים, אם שמים לב פעם בכמה אפונים יושב חגב! הפתעות כאלה מתאימות לחברת הטקסטיל יוצאת הדופן "כריסטיאן פישבאכר" - מי היה מאמין שאמצא את הבד הזה בשיטוטי בנחלת בנימין במדרחוב ואשלם סכום סימלי על בד אגדי,   35 ש"ח למטר!         את הבוגונבליה בצבע הפוקסיה הבוהק פי כמה על הלבן השכבתי סתם כך.  המונומנט בעל שלוש הקומות השאלתי מקלאודיה מ "פנלופ" החנות המופלאה בעין - ורד, אולי משהו מהקרירות האירופאית מיד נכנס עם הצגתו המרשימה של הנ"ל. ובכלל כל הכילים הנאים מקלאודיה.
כל הקומות עמוסות עוגיות נהדרות שהכינה דנה שהיא גם הדוגמנית שלנו, כי היא פשוט יפיפיה!  לדנה יש בקדימה את קייטרינג "פשטידנה" בהמשך אכתוב גם כמה מתכונים.

זאת המרפסת הנהדרת טרום טיפול/אירוח, משוועת לחיים חדשים.  רהיטי העץ צבועים בצבע תכלת של ניר - לט מספר [אין מספר אין קטלוג אצל לקוחה] ועכשיו להמשך
העבודה.
קודם כל לעבודת הבטן [לפי דיווחה של דנה]: בתפריט, סלט קינואה וחמוציות, סלט גזר, ברוסקטות עם פסטו וסלט עגבניות, לביבות בטטה [רק לסמדר], מטבלים ללביבות, לימונדה וקינוחים.
וכך מכינים את סלט הקינואה:
מטגנים בצל עם גזר מרוסק בפומפיה גסה, מוסיפים מים ומבשלים חבילה של קינואה
500 גר' עד שנראה כאילו הוציאו גרגירי הקינואה שורש קטנטן,
להוסיף למים החמים, מלח, פלפל וכף מרק עוף.
כשהקינואה מוכנה [ללא מים] לקררה
להוסיף חופן אגוזי ברזיל וחופן חמוציות [אצלנו צנצנת]
2 מלפפונים חתוכים עם קליפה
שמן זית
וזה טעים משהו.

הגופיה הלבנה עם עיטורי החזה והטוניקה עם העיטורים הורודים, כל היופי הזה מ"הילה בר" סטודיו לאופנה בכפר - הס.  והתכשיטים של אהובתי סטודנטית שלי לשעבר "ענבר שחק" גם הצמידים גם העגילים והשרשראות -עוד רבות ידובר.
ולצבע הכתום המפתיע תמיד והחברי ביותר בסקלת הצבעים:
לסלט גזר נגזר בפומפיה גסה 9 גזרים
נוסיף עירית קצוצה
100 גר' שברי פקאן סיני  מסוכר
חצי כפית חומץ, חצי כפית סוכר, 5 כפות שמן זית
מלח, פלפל ונערבב.
טעים מאוד מאוד, אני יכולה לאכול קערה וגם את הסלט.
 לימונדה מכינים מקופסה של פריגת לימונדה קפוא, מוסיפים 5 כוסות מים, עלי מרווה ועלים של גרניום רפואי, לימון פרוס, חתיכונת וזהו.    הכי יפה זה להשאיר ענף אחד של גרניום פורח אל מחוץ לכד.       
להתראות בחלק ג' של הפקת הקיץ, תמר.                      

4 תגובות:

  1. מתגעגעת לסנביצ'ים המדהימים שלך....

    השבמחק
  2. היי תמר
    ממש כיף לגלות את הבלוג המקסים שלך...
    נרשמתי ואמשיך כמובן לעקוב
    נ.ב.
    איזה ענקיות הילדות שלך כבר...וואו

    השבמחק
  3. אוי תמר! הרגת אותי! בנוסף לכל, עכשיו גם אוכל מהמם??? עשית לי חשק לנסות קינואה...

    גלית

    השבמחק
    תשובות
    1. את מלכה!!!כל כך כייפ לקרוא את מה שאת כותבת ובאיזה חן את מציגה את כל העוסקות בדבר.
      ממש נהנתי מכל מילה תמונה ותיאור....מעריצה ממריגולד.

      מחק